Bröstsim

Lär dig simma bröstsim

Armtag

I likhet med de tre andra simsätten ligger hemligheten till snabbt bröstsim i perfekt hand- och armposition. Titta på Speedos slow-motion film för att se hur du positionerar överkroppen och hur handpaddlar och en pullbuoy (dolme) kan effektivisera ditt drag och grepp.

 

Benspark

Som en båtpropeller ska dina ben tillsammans med armarna driva dig framåt genom hela simtaget. Ju bättre bensparksteknik desto högre blir din effekt, vilket kommer att leda till rejäla sänkningar av dina personbästa. Filmen nedan visar hur du förbättrar din benspark och finslipar tekniken med hjälp av en kickboard.

 

Andning

För att ta ditt bröstsim till nästa nivå måste du lära dig att simma med huvudet under vattnet. Tack vara att man har huvudet upprätt vid bröstsim är andningstekniken relativt enkel att lära sig, mycket enklare jämfört med exempelvis frisim. Titta på filmen nedan och lär dig hur du kan utveckla en bättre andningsteknik.

 

Kroppsposition

En bra kroppsposition handlar om att göra dig så strömlinjeformad som möjligt för att maximera effektivitet och fart. I bröstsim ska höfterna vara så nära ytan som möjligt, ryggen rak, magen in, och huvudet framåt med lätt lutning nedåt. Titta på filmen nedan för att lära dig mer om maximal kroppsposition vid bröstsim.

 

Animerad film – teknik vid bröstsim