Frisim

Lär dig simma frisim

Frisim – eller crawl – är simsättet att bemästra om du vill simma snabbt, men även det simsätt människor tycks kämpa med mest. Oavsett om du inte kan få ordning på andningen eller bensparken kommer en förbättrad teknik göra dig effektivare och snabbare i poolen. Lyckligtvis finns det hjälp till hands, vi har skapat fyra videos för att hjälpa dig med frisim en gång för alla.

 

Armtag

”The catch and pull” – är de två begrepp som du behöver förstå när det kommer till ditt armtag. Titta på denna video för att se hur man positionerar axlar, armbågar, handleder, händer och fingrar för det mest effektiva armtaget och upptäck hur paddlar kan hjälpa din placering i vattnet.

 

Benspark

Frisimssparken bör utgå från dina höfter, vilket ger dig enorm kraft i poolen. Så här utför du den perfekta sparken och dessutom får du några råd om hur en kickboard kan öka din styrka och kraft.

 

Andning

Ju effektivare din andningsteknik, desto mindre inverkan har den på ditt armtag. Nybörjare har ofta problem med sin andning i frisim, men övning ger färdighet. Denna video visar hur du placerar din kropp för att optimera din andning och hur fenor kan hjälpa dig finslipa din teknik.

 

Kroppsposition

Korrekt placering i frisim handlar om att bli mer strömlinjeformad i vattnet för att maximera effektiviteten.