Just Dance

Arbeta med Just Dance

Att arbeta med olika daner från Just Dance på youtube är otroligt populärt med eleverna.

Med de yngre eleverna så brukar vi avsluta en danslektion med ett par låter från Just Dance där eleverna helt enkelt bara ska imitera danserna från youtube.

Med de äldre eleverna åk 4-6 så brukar vi arbeta lite mer med danserna. Där delas eleverna in i smågrupper om cirka 4 elever per grupp. Eleverna väljer sedan en dans från youtube som de ska försöka träna in och efterlikna så bra som möjligt. Sedan får de visa sin dans. Vid arbetet med gruppens danser så filmar eleverna sina danser. De kan då hjälpa varandra med att jämföra och analysera sina resultat och göra sin dans bättre.

Beroende lite på vad gruppen själv vill så har eleverna redovisat sina danser antingen genom att dansa upp dansen inför hela klassen eller så har de filmat sin dans som de sedan har visat mig.

Så arbetar vi med ”Just Dance” på idrottslektionerna.

För att hitta låtar så är det bara att söka på Just Dance på youtube men det vet ni säkert redan.