Ryggsim

Lär dig simma ryggsim

 

Armtag

Precis som vid andra simsätt kommer ett starkt drag, bra grepp och perfekt arm- och handposition göra dig snabbare, mer strömlinjeformad och effektivare i vattnet. Se hur du effektiviserar ditt armtag och hur du kan använda handpaddlar för att bygga styrka och förbättra handens position i drag- och greppfaserna.

 

Benspark

En kraftfull benspark i ryggsim kommer, precis som vid frisim, från dina höfter (och inte från knäna). Se hur du positionerar tår, fötter och knän för perfekt driv genom vattnet och lär dig mer om hur du kan använda kickboard och fenor för att bli en snabbare simmare.

 

Andning

I och med att ansiktet hela tiden är ovanför vattenytan är det lättare att kontrollera andningen vid ryggsim, vilket ger dig chansen att finslipa andra delar av din simteknik. Genom att utveckla en andningsteknik som harmonierar med dina kroppsrörelser får du en lugn och kontrollerad andning. Titta på videon för att se hur det går till.

 

Kroppsposition

Att simma på rygg kan vara lätt förvirrande i början, men du vänjer dig snart och ju mer bekväm och avslappnad du känner dig desto snabbare blir du. En neutral huvudposition och stark core hjälper dig att hålla kroppen högt i vattnet, vilket gör dig till en mer strömlinjeformad och snabbare simmare.

 

Lär dig simma livräddnings ryggsim

Livräddnings ryggsim med armar

Livräddnings ryggsim utan armar