Vi samlas på skolan och åker buss till Norrvikens sjö. Där går vi genom vilka grupper som ska paddla tillsammans och sedan börjar vi bära ner kanoter och knyta fast packningen och hämta ut flytvästar. Tänk på att knyta fast packningen om någon kanot välter. När de är klara ger de sig ut och paddlar lite i viken tills alla kanoter är i vattnet.

Därefter börjar vi paddla mot rastplatsen. Vid rastplatsen finns det tid för bad och till att äta sin lunchmatsäck. Det tar cirka 2 timmar till rastplatsen.

 

 

 

 

 

Sedan paddlar vi vidare in i en liten kanal för att det ska bli lite annorlunda paddling också. Tyvärr måste man vända efter cirka 30 minuter då det tar stopp. När vi kommit ut igen paddlar vi mot lägerplatsen som är vid Torparängarna. Där badar och vilar vi en stund innan vi börjar förbereda övernattningen.

Vi tar upp kanoterna, tömmer bilen och tar hand om vår egen packning. Vi sätter upp torklinor för blöta kläder.

När det är klart sätter vi upp tälten som eleverna ska sova i. Det är viktigt att eleverna får göra det själva även om det tar lite tid. Lite beroende på vad klockan är så är det därefter dags för matlagning på stormkök efter det att tälten rests. Då lagar vi mat, äter och diskar.

Därefter brukar jag dela in i tre grupper där en grupp går iväg och klättrar på läskbackar och de övriga två grupperna får bada, spela fotboll/brännboll och de som vill får välta en kanot eller ge sig ut och paddla lite själva. Men jag brukar ha som riktning att de bara får paddla så att man ser dem från stranden.

När alla grupper har klättrat klart efter cirka 3 timmar så är det dags att tända lägerelden och börja grilla korv.

När klockan börjar närma sig tolv ett på natten så är det dags att krypa ner i sovsäckarna.

Dagen efter tänder vi elden igen och äter frukost.

Sedan är det dags att packa ihop alla saker och paddla tillbaka hem igen. Väl hemma ska kantonerna rengöras och ställas upp och låsas innan vi tar bussen tillbaka igen. Vi brukar vara tillbaka vid skolan vid lunchtid.

 

Vid rastplatsen badar vi och äter den medhavda lunchen!

SAM_3326

SAM_3336

SAM_3389

 

 

 

 

 

Matlagning på stormkök!

DSC00477DSC00529

DSC00482

Klättring och annat kul!

 

 

DSC00781DSC00791

 

DSC00582

Avslutar med lite korvgrillning!

DSC00862