Expedition Vaxmora är ett idrottsprojekt som hela skolan deltar i. Eleverna i årskurs 6 är funktionärer och håller i dagen. Övriga elever i F-klass till Åk 5 blandas och delas in i olika lag. I varje lag deltar cirka 8-10 elever.

Syftet med dagen är att eleverna ska genomföra olika samarbetsövningar där de samlar poäng. Målet med stationerna har varit att de ska bygga på samarbete och där jag har försökt komma på stationer där eleverna inte behöver stå i kö utan alla ska delta under övningarna men att man kan ha olika roller eller uppgifter.

Eleverna i årskurs 6 är funktionärer de förbereder och ställer i ordning stationerna, sedan instruerar de lagen och sätter poäng.

Vi har två olika priser i denna tävling. Ett pris går till det lag som har samlat flest poäng och ett pris går det lag som har samarbetat bäst och haft roligast. Det är eleverna i år 6 som avgör vilket lag som ska få det sista priset. Priserna vi brukar ha är små mjukisdjur.

Dessutom vill vi att eleverna i år 6 ska få öva sig på att leda och organisera aktiviteter för andra. Vi genomför också dagen för att hela skolan ska göra något tillsammans åldersintegrerat. Alla ska kunna genomföra övningarna oavsett om man är 6 år eller 11 år.

Men framförallt är det en dag då alla elever på hela skolan ska få ha det riktigt rolig tillsammans, innan vi tar sommarlov!