I gymnastiken använder jag mig av ett program som heter ”Succé med idrott”. Det är ett utmärkt program att arbeta med när man genomför gymnastikövningar, där eleverna kan se filmer på olika övningar och försöka härma. De kan också filma sina egna övningar och jämföra med filmen. Filmerna ger också bra och enkla instruktioner på hur man utför övningarna och ger också exempel på förövningar, hur man kan träna för att till slut klara övningen.

Det negativa med detta program är att det kostar pengar man betalar en liten summa per år. Det har flera olika instruktionsfilmer även för andra idrotter men det är gymnastiken som är bäst. Förhoppningsvis bygger de ut programmet ännu mer.

Fördelen är att man får många egna idéer och man behöver inte instruera alla stationer samtidigt utan eleverna kan titta på filmerna själva. Jag brukar bygga upp 9 gymnastikstationer på tre av stationerna står det en dator där antingen eleverna kan välja övningar själv i till exempel avsnittet ringar. På nästa station kanske det är jag som har valt ut en övning som jag vill att eleverna ska träna på. På de stationer som inte har datorer går jag genom övningarna. Nu bygger jag upp gymnastiken som 9 stycken korta hinderbanor. Eleverna kör på samma bana tills jag säger att det är byte. Det framförallt av praktiska själ, jag har en liten idrottshall och vissa klasser är upp till 30 elever. Jag vill inte att eleverna ska stå i kö utan de ska använda kroppen så mycket som möjligt under idrottslektionerna.

 

Succé med Idrott 

http://www.succemedidrott.se (Hemsida till programmet)

Lite reklamfilmer som de själva har lagt ut på youtube.

 

 

Programmet är ett absolut måste för alla idrottslärare som vill arbeta med flippad idrott och höja kvalitén på idrottsundervisningen. Det är definitivt värt kostnaden.